Tarihçemiz

MÜŞERREF GÜNDOĞDU

Aslen Antalya'nın Akseki ilçesinden gelerek ticaret yaşamında Üç Kardeşler lakabıyla tanınan Hırdavatçı Merhum "İbrahim-Habibe YÜKSEL" çiftinin ilk çocuğu olan Müşerref (YÜKSEL) GÜNDOĞDU 1929 yılı bahar aylarının bir gününde Narların çiçek açtığı bir zamanda  Nazilli de dünyaya geldi. Çocukluğunun yaz aylarını, şimdi okulumuzun bulunduğu portakal bahçesinde geçirirdi. İlköğrenimini 5 Eylül ilkokulunda yaptı. 21 Kasım 1948 de Nazilli'nin tanınmış esnaflarından Mustafa GÜNDOĞDU (eşi) ile evlendi. Bu evliliklerinden 3 kızı bir oğlu ve 9 torunu olan Müşerref GÜNDOĞDU hanım, Manifaturacı eşi Merhum Mustafa GÜNDOĞDU'nun da desteğiyle güzel Nazilli'mize güzel bir okul kazandırmak için babadan kendilerine miras kalan bahçelerini  1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağışlayarak  okulumuzun açılmasını sağladılar. Böylesine hayırlı bir işe imza atıldığı  için bütün aile efradı da çok mutludurlar. Yaklaşık 3 yıl içerisinde yapımı tamamlanan okulumuz Müşerref Gündoğdu adını alarak İlçemizin güzide eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir. 23 Şubat 2013 yılında kaybettiğimiz Müşerref GÜNDOĞDU hanımefendiyi rahmetle anıyoruz.

Yayın: 08.12.2021 - Güncelleme: 08.12.2021 11:59 - Görüntülenme: 620

Etiketler :